Search
Generic filters

Våren närmar sig och därmed även gastronomi utomhus

Våren närmar sig och därmed även gastronomi utomhus

Här i Norden älskar vi våren. Äntligen kan vi komma ut i solen efter en lång och mörk vinter.
Just därför vill gästerna väldigt gärna kunna njuta av maten utomhus så snart som möjligt,
även om man ibland måste ta till filtar och värmelampor. Första gången man kan sitta ute
och äta är ett tydligt tecken på vår och stundande sommar, och det ser alla fram emot.

Uteservering betyder ofta att serveringspersonalen plötsligt ska springa längre och ha ett annat arbetsflöde.

Detta kräver en omställning i köket eftersom man måste anpassa sig
till att det kan gå längre tid innan en servitör kommer förbi och hämtar maten till gästen.

Det finns många sätt att förbättra arbetsflödet och göra kommunikationen
mellan kökspersonalen och serveringspersonalen enklare och smidigare:

SERVITÖRSYSTEM
Detta är det enklaste sättet för köket att meddela serveringspersonalen att maten är klar och kan hämtas, eller om de vill fråga eller meddela servitören något.

En annan fördel är att gästerna får maten så fort den är klar, fräsch och varm.

PUCKSYSTEM
Ett pucksystem används ofta där gästen beställer maten i kassan eller vid disken och får en personsökare som piper, blinkar eller vibrerar när gästen kan hämta sin mat.

BESTÄLLNING VIA QR-KOD
Fler och fler restauranger börjar med en lösning som innebär att gästerna ska kunna beställa med hjälp av en QR-kod. Detta är även en bra lösning om avståndet är långt mellan serveringspersonalen och gästerna på uteplatsen. Gästerna kan läsa menyn i lugn och ro, beställa via app, och eventuellt betala, och köket kan se på antingen köksskrivaren eller KDS (Kitchen Display System) vilket bord som har lagt beställningen.

Oftast kommer serveringspersonalen med maten, men många vet inte att man kan använda samma modell men låta gästen hämta maten själv när den är klar.

Lösningen är Discover Systems nya TableCall System som egentligen är en personsökare i en display som står på gästernas bord. När gästerna t.ex. beställer får de ett meddelande i appen att de kan hämta maten när pucken i displayen blinkar och piper. Detta är en enkel lösning som underlättar när restaurangen har personalbrist.

Med någon form av personsökarsystem kan restauranger alltså slippa jobba extra när utomhusserveringen är öppen och därmed underlätta arbetet vid personalbrist.

En av våra partners i Tyskland har också tagit fram information om möjligheterna för uteserveringar som du kan se här:

Gastronovi Pager Udendørsservering buzzer beeper piepser

https://www.gastronovi.com/de/blog/2023/03/tipps-aussengastronomie-aussenbereich/

https://discoversystems.se/produkt/personkall/

https://discoversystems.se/produkt/silent-ordering-system-pucksystem/

https://discoversystems.se/produkt/pucksystem/

Discover Systems Logo