Search
Generic filters

PAGER ELLER PERSONSÖKARSYSTEM

HAR MÅNGA NAMN

PAGER ELLER PERSONSÖKARSYSTEM HAR MÅNGA NAMN

Under våra över 20 års arbete med personsökarsystem har vi stött på många olika namn på en personsökare.

De vanligaste är pager, puck, beeper eller vibrator, men man kallar dem även cafeteriapuck, servicepuck, pizzapuck, patientpuck eller matpuck, beställningspuck, puckkall, gästpuck, kundpuck, kösystem och restaurantpager, och det är bara några av namnen.

Buzzer och beeper används också internationellt men det är oftast samma sak, nämligen att det rör sig om en personsökare som vibrerar eller piper oavsett i vilken bransch de används. Restauranger använder dem för att kalla på gästerna när maten är klar, logistikplatser använder en vibrerande personsökare för att anropa lastbilar som väntar på sin tur till en specifik ramp. Sjukhus anropar patienterna när det är deras tur.

Oavsett namn så har puckar, beeper, pager eller personsökare fungerat som hjälpmedel under många år i olika branscher och nu för tiden är det många som frågar om inte mobilen kommer att ta över funktionen att anropa folk som befinner sig i en väntesituation.

Detta är förstås en reell fråga, men man kan säga att trots den tekniska utvecklingen finns det fortfarande många ställen där man kan använda en buzzer eller puck. Det beror på att SMS-tekniken fortfarande inte alltid fungerar i så kallad realtid. Det kan alltså hända att ett skickat SMS först går igenom efter många minuter eller i yttersta fall efter flera timmar på grund av att nätet är överbelastat eller liknande. Detta problem har man inte med en personsökare, buzzer eller puck, eftersom den fungerar i ett slutet system som endast anropar de gäster, patienter eller personer du söker. Föreställd dig att en restaurang kallar på en gäst som ska hämta sin mat och de först får sms-meddelandet 10 minuter efter att meddelandet har skickats. Då är maten ju kall!

Du överlever förmodligen kall mat, men det finns många ställen där ett kösystem eller pucksystem är mycket viktigare. Tänk exempelvis på brandmän, polis, industri där man ska skicka ut ett larm, bara för att nämna några. Dessutom finns det många människor som inte vill lämna ut sitt telefonnummer för att bli anropade, eftersom de är rädda för att numret ska missbrukas, och patienter på sjukhus har inte alltid telefonen med sig, eller vill inte lämna ut numret till andra. Inom restaurangbranschen kan det vara svårt att skapa ett kösystem med enbart mobiltelefoner, eftersom man inte har tid att registrera ett mobilnummer, och i många kösystem blir det omöjligt om gästen till exempel har ett utländskt nummer.

Silent ordering system gæstekald kundeservice reducering af ventetid briksystem

Samma sak gäller i logistikbranschen där man använder personsökare och puckar/vibrator/pager för att kalla lastbilar till en ramp. Om alla ramper är upptagna när lastbilen ankommer till last- eller lossningsrampen, kan lastbilsföraren köra i väg och vänta och via vibrationer/pipsignal få meddelande när rampen är ledig. Ett sådant meddelande skulle man kanske kunna skicka via SMS, men blir det i realtid? Och eftersom många förare kan vara från utlandet och bara har sina egna privata mobiltelefoner, vill de inte lämna ut sitt nummer av kostnadsskäl. Dessutom passar förarna ofta på att sova lite medan de väntar, och då är vibrationer eller pip ett bra sätt att väcka folk.

Så nej, personsökare eller puckar kommer inte att försvinna till förmån för mobiltelefoner, men i framtiden kommer vi troligen att se fler och fler system som tillåter användaren att kombinera sms-meddelanden med personsökare och vibrator eftersom man då blir mer flexibel.

Discover Systems har över 20 års erfarenhet av puckar, pager, vibrator, personsökare eller vad du nu vill kalla dem, så låt oss vägleda dig hur vi kan styrka era väntesituationer.

https://discoversystems.se/produkt/pucksystem/ 

Discover Systems Logo