Search
Generic filters

6 anledningar till att man fortfarande använder personsökarsystem och inte mobiltelefoner

6 anledningar till att man fortfarande använder personsökarsystem och inte mobiltelefoner

6 anledningar till att man fortfarande använder personsökarsystem och inte mobiltelefoner

Många frågar fortfarande om man inte bara kan använda mobiltelefoner i stället för personsökare, men här följer några anledningar till att personsökare (även kallade pager eller puck) är ett bättre alternativ i många situationer.

Säker och pålitlig kommunikation
Personsökare är inte beroende av t.ex. mobilnät eller WiFi utan har sin helt egen kommunikationskanal. Därför är personsökarsystem en mer pålitlig typ av kommunikation när t.ex. WiFi eller telefonnätverket inte fungerar. Viktiga platser att ha pålitlig kommunikation är till exempel på sjukhus, bevakningsföretag, kliniker, räddningstjänst m.m.

Billigt att köpa och använda
Om man jämför med att du skulle ge dina patienter eller kunder en mobiltelefon för att kunna ringa dem, är personsökarna betydligt billigare. Dessutom slipper man sms-avgifter eller telefonabonnemang som ofta kan vara rätt dyra.

Hållbart och robust
Pager och personsökare är robusta och byggda för att användas i många tuffa miljöer. En mobiltelefon är betydligt ömtåligare, inte minst pga. glasytan.

Enkel teknik
Personsökare har tillverkats sedan 1950-talet (och kallas ofta pager eller puck), och det är därför en teknik som har utvecklats under många år. Många skulle kanske kalla det en gammal teknik, men det är just alla åren som gjort att tekniken inte har samma fel som mobiltelefoner. Personsökare är lätta att använda och installera och kräver få eller inga instruktioner.

Diskret och kraftfull
Personsökare används ofta som servitörsystem. Personsökarna sitter ofta baktill i bältet eller i fickan på serveringspersonalen som bara känner av en diskret vibration när de ska hämta maten från köket eller kallas ut till baren etc. Om en mobiltelefon skulle vibrera i samma utsträckning hela dagarna skulle batteriet ta slut väldigt snabb, vilket inte händer med en personsökare eftersom den är gjord för just detta ändamål.

Om personsökarna används på exempelvis kliniker eller sjukhus etc. är det också viktigt att man kan ställa in personsökarna så att de bara vibrerar, och att de inte behöver ringa eller skicka andra former av larm.

Många användningsmöjligheter
Personsökarsystem har ofta ett öppet protokoll som gör att de lätt kan integreras med andra system. Det kan t.ex. vara POS-system eller väntetidssystem vid lager där man behöver kalla på lastbilar, eller patientsystem på kliniken eller sjukhuset där man kan ringa upp personsökarna det befintliga systemet.

Det finns emellertid även separata programvaror som kan göra detta om du inte vill nöja dig med en vanlig telefonterminal.

Personsökarsystemen kan även kalla på grupper, vilket gör att du kan ringa upp flera personer samtidigt. Det kan t.ex. vara om en kock vill skicka ett meddelande till hela serveringspersonalen, eller om en ledare för ett akutteam vill att alla ska komma till samma plats. Det finns otaliga användningsmöjligheter.

https://discoversystems.se/produkt/silent-ordering-system-pucksystem/

 

Discover Systems Logo